Levica predstavi program

Levica predstavi gospodarski program - https://butalci.si/2018/02/zdruzena-levica-je-predstavila-gospodarski-program/ Potem, ko je v oddaji #Tarca Luka Mesec povedal kaj je glavni problem slovenskega gospodarstva in nakazal smer v katero bi utegnil iti program Levice, pa je zdaj Violeta Tomič tega tudi dejansko predstavila. Všečkajte in delite: 🔈🔈🔈 https://www.facebook.com/butalci.si/

Objavil/a Butalci.si dne Četrtek, 22. februar 2018

Glavne točke:

Potrebujemo dugačen razvojni model gospodarstva! Okrepiti moramo notranju trg in postati manj odvisni od izvoza!

Danes je izvoz trenutno največja Ahilova peta našega gospodarstva! Ne samo omejiti, izvoz moramo prepovedati, saj ne smemo dovoliti, da denar iz tujine kvari našo plansko družbeno ureditev!

Takoj pa je potrebno prepovedati uvoz izdelkov iz Nemčije, predvsem Haribo bonbone, ki nam kvari pionirsko vzgojeno mladino!

Okrepiti moramo notranji trg, predvsem trg storitev! Lep primer dobre prakse je brivec Ahmad! Uvedli bi tudi obvezno mesečno striženje.

Postati moramo popolnoma neodvisni od izvoza, postati moramo samozadostni!

Da dosežemo samozadostnost moramo povišati porabo. Uvedli bomo ukrepe za povečanje porabe. Kdor ne zapravi 95% svojih mesečnih prihodkov, bo obdavčen. Neporabljeno mu bomo vzeli. S tem bi se nabralo dovolj sredstev za povišanje plač tistim, ki jih zapravijo in spravijo v obtok!

Luka Mesec v oddaji Tarča: “Izvoz je ahilova peta našega gospodarstva.”

Marjan Batagelj jih napne Luku Mescu