Z t.i. “dnevom upora proti ukopatorju” se začenja eno mesečno paradiranje na genocidu ukoreninjene gerontokratske elite. Obdobje traja do 25. maja, ko povorka doživi vrhunec. Torej se bomo kaj zmotili, če jih označimo za grobarje Slovenije? Koliko firm so pokradli, koliko denarja se je odlilo iz državnih bank, koliko sodnih zaostankov in posledično propadlih firm je za nami? 

Bivša komunistična elita na čelu z Zemljaričem, Kučanom, Isajlovićem in še in še bi lahko naštevali je neposredno odgovorna za krajo državnega premoženja. Dosmrtni mandati sodnikov z partijsko knjižico še vedno krojijo usodo malega človeka.

In kako si je ta elita priborila te privilegije? Na račun 100.000 pobitih Slovenk in Slovencev. Pod pretvezo NOB-a so tlakovali pot v krvavo revolucijo.

Komunistični aparat in njihovi sateliti v obliki političnih strank in raznih civilnih združenj uspešno manipulirajo z zgodovinskim dejstvi.

Kočevski Rog; ko je Britanska vojska v Slovenijo vrnila vojake, so jih partizanski zločinci pričakali in nasilno usmrtili, ter jih zmetali v brezna. V Kočevskem Rogu je bilo zverinsko pobitih na tisoče Slovencev.
Teharje ; brez sojenja po vojni pobitih več kot 5000 Slovencev.

Huda Jama; leta 2009 odkrito množično grobišče. Več kot 2000 nedolžnih žrtev. Med njimi tudi več mladih deklet. Upravičeno se lahko vprašamo, koliko je še ˝hudih jam˝ po Sloveniji.

Otroci s Petrička – koncentracijsko taborišče za otroke pripeljane iz Teharij. Za njih so skrbele Črne vdove. Še en ˝produkt˝ med in povojnega revolucionarnega nasilja, za katerim je stala Komunistična partija in zločinska NOB.

Naselje Crngrob v občini Škofja Loka – partizani pobili več kot 500 domoljubov. “Če si hotel ostati živ in doma, je bilo treba biti tiho,”

Krimska jama, kjer so pred kratkim potegnili kosti zverinsko pobitih ljudi.
Šentjošt nad Horjulom, Podlesje, Vranje Pečine, Lancovo…