Še dvomite, da imamo v Sloveniji dva način spoštovanja pravil in zakonov? Ostra varianta brez popuščanja velja za male, običajne delovne ljudi in druga za elite ter pripadnike t.i. ogroženih marginalnih skupin.

Poglejmo si samo dva primera, teh je seveda veliko (pre)več in bi jih lahko naštevali v nedogled.

Primer bojda “koruptivnega” uslužbenca na tehničnih pregledih, ki je zaradi domnevnih 200 evrov podkupnine dobil kar 3 leta zapora!!!!!

Medtem pa na strani elit veljajo drugačna pravila.

  • Zoran Thaler je dobil 100 tisoč € podkupnine, pa je dobil vikend zapor.
  • Kordež je naredil več 100 mio škode, pa bo po najhujšem scenariju dobil 7 let zapora.
  • Gradbeni baron Ivan Zidar za več milijardno oškodovanje ni niti sedel na zatožno klop.
  • Prav tako tudi Igor Bavčar, je bojda preveč bolan, da bi odgovarjal za več 100 milijonsko luknjo, ki jo je navrtal.
  • Zdenko Pavček je potopil Viator in tudi naredil škodo merljivo v stotinah milijonih, Mohorič iz Save prav tako, Herman Rigelnik…
  • Na drugi strani ni bil obsojen niti en bankir, ki so dajali sporna posojila in omogočili krajo oz. sporne mahinacije ter oškodovali RS Slovenijo in posledično davkoplačevalce za miljarde € (spomnite se številne milijardne dokapitalizacije). Niti eden!!

Pa to še ni vse. Zadnja zgodba o oprani miljardi evrov v državni NLB, kjer se govori o cca 400 milijonih evrov provizije pa je le češnja na smetani.

V NLB je bilo od 12. decembra 2008 pa do 23. decembra 2010, ko je bilo opranega za skoraj milijardo dolarjev denarja, ki je bil z iranske banke in prek različnih podjetij s pomočjo NLB nakazan na več kot 9.000 računov po vsem svetu.