Takole se financira inštitut Zijada Bećirovića. Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) ima izdatno podporo državnih podjetij. Ni kaj, poleg zagovornika načela enakosti, omenjenega v prejšnji objavi, je IFIMES še drugo odlagališče denarja, ki se ga namenja za prihajajoče državnozborske volitve.

Povzeto iz MMC: Povezava do celotne novice: https://www.rtvslo.si/slovenija/becirovicu-na-fdv-ju-ze-drugic-zavrnili-doktorat/410549

Javni denar za vprašljive posle
Bećirović nam je po telefonu dejal, da ne ve, da bi vložil upravni spor, sicer pa, da nima komu kaj razlagati o svojem doktoratu in delu, ker ni javna oseba. Morda po pravnih definicijah res ne, za javnost pa vsekakor ni nezanimiv. Ne samo zaradi organizacije vseh sort dogodkov, sodelovanja pri delitvi vprašljivih nagrad in zaradi zvenečih imen okoli njegovega intelektualnega krožka, ampak predvsem zato, ker je s svojim IFIMESOM prilepljen tudi na slovenske javne ustanove. Samo od koprske občine in Komunale Koper je prejel več kot 80.000 evrov, od Elesa, denimo, že več let dobiva 1.098 evrov mesečnega pavšala.

Tu pa je video, kjer Zmago Jelinčič gospodu Bećiroviću, ki služi mastne denarce na račun slovenskih davkoplačevalcev povedal kar mu gre.

Si predstavljate, koliko denarja bi lahko namenili za resne stvari, če nam ne bi takšni paraziti zajedali proračunski denar, ki ga država terja od davkoplačevalcev v obliki visokih in preštevilčnih davkov.