RTV naročnina je davek, ki jo mora plačati vsako gospodinjstvo z električnim priključkom. To v Sloveniji v praksi pomeni, da mora vsako gospodinjstvo za RTV prispevek letno plačati preko 150 evrov.

Bilanca: 94 milijonov evrov od obveznega prispevka ter okoli 13 milijonov evrov od oglasev. Skupaj skoraj 110 milijonov evrov.

Očitno je problem v odhodkih, saj za 5 TV in 5 radijskih postaj ter 1 spletno stran pa skrbi kar 2100 zaposlenih.

Več kot 2100 zaposlenih na RTV za program pri katerem res ni presežkov. Žal na javni televiziji ne moremo spremljati več niti športnih prenosov kot so nogometna Liga prvakov, moto GP, motokros, košarka (košarkarsko evropsko prvenstvo, kjer so zmagali prav naši smo morali gledati na komercialni televiziji) in še mnogo drugih.

V kolikor nimamo kvalitenih prenosov, ki jih produciramo drugi pa imamo zato najbrž možnost spremljati kvaliteten program RTV produkcije, ki plod dela teh 2100 zaposlenih ? Ne, priča smo celo tako neprofesionalnemu odnosu, da voditeljice hodijo v službo pijane. To se je prigodilo voditeljici TV Odmevi Tanji Gobec.

Kako pa so se nad to sramoto odzvali na RTV ?

Pojasnilo RTV Slovenija glede nastopa Tanje Gobec

Spoštovani,

nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi, dne 11. oktobra 2017, je bil posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja.

Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere.

Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo in dogodek obžalujemo.

 

Seveda se ob tem državljani lahko počutimo kot navadni osli, saj iz nas brijejo norca. Državljani drago plačujemo, da ima RTV lahko veliko sredstev s katerimi plačajo nenormalno veliko število zaposlenih, opremo oz. vse kar potrebujejo za kvaliteten program. Žal pa vse kar dobimo, je nezanimiv program kjer pa smo priča še sramotnim izpadom voditeljev in voditeljic.

Bo kdo odgovarjal ? Seveda ne!