V drugem krogu se bosta »spopadla« predstavnika trde levice. Čeprav se oba trudita, da bi se pokazala kot sredinska svoje usmerjenosti ne moreta skriti.

Mediji, ki močno promovirajo Šarca, ki je izbira starih partijskih veljakov, ki še vedno vodijo Slovenijo skušajo bivšega komedijanta prikazati, kot nov in svež obraz, ki gleda samo v prihodnost in ni obremenjen s preteklostjo. Seveda je realnost povsem drugačna, saj se ta »svež in neobremenjen« obraz redno udeležuje partizanskih proslav kjer javno vzklika »smrt fašizmu, svoboda narodu«. Pa nič narobe s tem, če mu te pasje procesije odgovarjajo, edina težava je, da gre lahko takoj po tej proslavi brez kakršnih koli zadržkov v cerkev k maši in sedi v prvi vrsti ter se dela pobožnega kot največji vernik.

Kaj pa Pahor ? Zgodba povsem enaka. Dela se sredinskega in igra vlogo, kot da je predsednik vseh državljanov. Seveda temu ni tako. Ob nobeni resni temi se nikoli ne oglasi, ker mu je pač tako kot je čisto vredu. Če pa bi slučajno začutil potrebo, da bi kaj okrcal pa tega seveda ne bi storil, saj ne more pljuvati čez svoje rdeče pajdaše. Ko je potrebno predlagati določena imena za pomembne funkcije se vedno odloči za kandidate iz trde levice.

Z obema kandidatoma je škoda izgubljati besede, saj si tega ne zaslužita. Na teh volitvah izbiramo med rdečo pomarančo in rdečim paradižnikom!