Ta teden smo bili priča sklepnemu dejanju pobožne želje aktualnega slovenskega ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, da se zavihti na ugledno in dobro plačano funkcijo komisarja Sveta Evrope za človekove pravice.

Seveda je Goran Klemenčič zaradi napihovanja slovenskih mainstream medijev v Sloveniji deloval kot kandidat, ki ima realne možnosti za izvolitev na visoko funkcijo.

Ampak se je spet pokazalo, da temu še zdaleč ni tako. Slovenija zaradi takega forsiranja točno določenih kandidatov, za katere se kasneje, ko pogorijo na polni črti pokaže, da niso primeri kot po tekočem traku izgublja pomembne sedeže v mednarodnih institucijah.

Takim blamažam Slovenije v tujini smo bili že priča, ko se je osramotila Alenka Bratušek, neuspešna je bila tudi Nina Betteto, bivši predsednik države Danilo Türk in zdaj še aktualni minister za pravosodje Goran Klemenčič.

Največja sramota pa so spet slovenski mainstream mediji. Potem, ko se je po prvem krogu glasovanja pokazalo, da Goran Klemenčič nima niti minimalnih možnosti za izvolitev na funkcijo komisarja Sveta Evrope za človekove pravice saj je bil trdno na zadnjem mestu, pa so za njegov debakel obtožili nek video, ki je zaokrožil na spletu.

Zgražali so se v večeru

Video o Klemenčičevi preteklosti

Naslednji dan, ko je bilo na vrsti glasovanje za drugi krog oz. odločilno glasovanje, kjer je izvoljen kandidat, ki prejme največ glasov pa je Goran Klemenčič odigral tako kot zna – z odstopom.

Naj samo spomnimo, da praktično ni funkcije, ki bi jo Goran Klemenčič oddelal do konca – odstopil je kot državni sekretar pri takratnji ministrici Katarini Kresal, predčasno zapustil mesto predsednika KPK in z kandidaturo na mesto funkcije komisarja Sveta Evrope za človekove pravice nakazal, da se tudi ministrovanja želi predčasno znebiti.

Vendar pa je Goran Klemenčič za slovenske mainstream medije Bog in zato ga tudi tako obravnavajo. Njegov odstop od drugega kroga so prikazali kot gentelmensko pomoč kandidatki iz Bosne, ki je bila kasneje izvoljena na funkcjo komisarke.

Naslovnica v Slovenskih novicah

Torej nič novega, laž na laž, tako kot smo navajeni pri aktualnemu ministru.