Sistem, ki nam je na bojnem polju omogočil slovensko državo, sistem, ki mu danes rečemo Slovenska vojska, ki je zmagal proti 4. najbolj močni armadi v Evropi, sistem, kjer je David premagal Goljata, in sistem, ki je v najbolj, lahko rečemo, usodnih dnevih nastajanja slovenske države v letu 1990.

Poklic vojaka je tako specifičen poklic in gre tudi za, lahko rečemo, nekonkurenčnost na trgu dela, o tem kar je govoril tudi predsednik Pahor. Tudi on se tega zaveda, in vlada in ministrica te vlade, ki govori, ki govori predvsem v smeri tega, da se ne more najti denarja za slovenske vojake, govorimo seveda samo o 30 % povečanju plač.

Žalostno je, da ta ista vlada, ki je zaposlila 8.300 ljudi v javnem sektorju v zadnjem letu in pol in kjer se je Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega sektorja povečalo v času 4. industrijske revolucije za 94 %,  je za vse to našla denar, za najbolj pomemben steber slovenske države, lahko rečemo, ki jo predstavlja nacionalni varnostni steber in del tega tudi Slovenska vojska, pa ne najde tega denarja.