Dr. Anže Logar je v oddaji Tarča razložil, zakaj ljudje ne zaupajo v politko. Premier dr. Miro Cerar po štirih letih izgubljenih priložnosti še vedno stoji za ministrico za zdravstvo, čeprav so se čakalne vrste bistveno povečale, za kar neverjetnih 60%.

Potrebno se je vprašati zakaj ljudje menjajo prvega politika vsake 4 leta. In zakaj se potem dogajajo taki javno mnenjski skoki.

Zdravi razum vam pravi, da v tej vladi škriplje. Če nekdanji minister za šolstvo na štrajku šolnikov iz vladne stranke nagovarja zoper vlado, potem pa predsednik vlade v DZ govori, da vlada normalno funkcionira. To ni normalno in to ljudje opazijo. Logično je, da si mislijo svoje o taki politiki.

In potem se zgodi to, da spet pride nov obraz in se potem prvo leto uči. Dva izkušena koalicijska partnerja DeSus in SD ga prvo leto peljeta okoli kolikor se da. Prvo leto je z novimi predsedniki vlade tisti, ki še niso bili ministri res prava smešnica.

In potem pride do te fame, da nekdo nov neobremnjen bo pa zadevo rešil. Ampak s tem se dela največja škoda državi. Vsaj to bi lahko predsednik vlade priznal, da ga je pri zdravstveni ministrici močno polomil, ko je vztrajal s tem, da ostaja na položaju.