Madžarski premier Viktor Orban je na množičnem shodu dejal, da sta Evropa in Madžarska sredi civilizacijskega boja. Miting je zaznamoval 170. obletnico anti-habsburške revolucije leta 1848, pred tem pa je sledil velik shod za mir.

“Od nas se pričakuje, da bomo v nekaj desetletjih prostovoljno predali našo domovino tujcem z drugih celin, ki ne govorijo našega jezika, ne spoštujejo našo kulturo, naše zakone ali način življenja, je dejal Orban.

Po besedah ​​predsednika vlade “se Madžarska in Evropa soočata z množičnim migracijskim valom, ki ogroža način življenja svojih narodov, Evropa pa je v invaziji. Situacija je, da bodo tisti, ki ne blokirajo migracije na svojih mejah, izgubili ”

Z očmi na volitvah 8. aprila se je Orban obljubil, da se bojuje za prihodnost svoje države: “To je naša domovina, naše življenje, in ker nimaš drugega, se bomo borili za to do konca in nikoli se ji ne bomo odrekli,« je dejal.

Opozoril je tudi, da se je Zahodna Evropa že v veliki meri spremenila: “Mladi v zahodni Evropi bodo še vedno živeli in bodo doživeli, ko bodo postali manjšina v svoji državi in ​​izgubili edino mesto na svetu, ki bi ji lahko rekli Dom”, je dejal.