Tri dni pred volitvami je na javni RTV (televizija, ki jo skozi RTV prispevek moramo plačevati vsi državljani) potekalo zadnje TV soočanje na tem mediju pred nedeljskimi volitvami. Voditelja soočenja sta bila Erika Žnidaršič in Igor E. Bergant. Že takoj na začetku se je videlo, v katero smer bo šlo to soočenje. Teme, ki so jih na javnem zavodu izbrali niso bile tiste, ki bi bile zanimive za prihodnost Slovenije in njenih državljank in državljanov ampak zgolj napadanje desnice.

Glavne teme so bile tiste stvari, ki jih dominantni levičarski mediji napihujejo odkar na anketah kaže, da bo desnica zmagala na volitvah. Prva tema je bil t.i. sovražni govor.

Takoj so se spravili na predsednika SDS zaradi bojda sovražnega govora kandidatke SDS, Lucije Ušaj Šikovec. Ob tem pa lahko povemo, da je bilo na RTV v preteklosti vrsto dogodkov, ki so bili precej hujši od nekih v najhujšem primeru neprimernih twitov.

Na seji programskega sveta so razgrnili transparent smrt janšizmu, imitator tita Ivo Godnić je pripovedoval o prazni hudij jami, ki bi jo spet napolnil pa se takrat nihče od teh, ki so zdaj najbolj glasni niti z besedo oglasil.

Zakaj je tema “sovražnega govora” na sporedu, je dobro razložil Bojan Požar:

Seveda so vsi politiki iz leve pritrjevali in tekmovali, kdo bo bolj ostro obosodil t.i. sovražni govor. Vsi so hvalili shod “proti sovraštvu”, ki je potekal na Trgu Republike pri NLB. Seveda je tam šlo za klasičen politični shod proti desnici, kjer so izvajali sovražni govor.

Transparenta na političnem shodu

Tam seveda tam ni manjkal ni ti sirski brivec Ahmad, ki bi moral biti že izgnan iz Slovenije, vendar je izgon zaradi skrivanja zastaral.

Zmago Jelinčič je opisal udeležence shoda:

Pa soočenje ? Nič vsebine, zgolj plehki napadi na predsednika SDS, ter trud, da se prepreči dober rezultat desnice. Poleg “sovražnega govora” je bila glavna tema debate tudi sestavljanje koalicije, kjer se vidi, da mediji spodbujajo kreganje z namenom, da nihče v primeru zmage SDS z njimi oz. Janšo ne bi želel sestaviti.

To, da je praktično prepovedano kakršenkoli stik z predsednikom SDS se je videlo na koncu, ko se je v zadregi, da sestankuje z Janšo Marjan Šarec preprosto zlagal.

Državljani smo lahko zgroženi, da javni zavod čigar letni proračun znaša okoli 120 milijonov evrov, pri čemer RTV-prispevek prinese 92 milijonov evrov in ima več kot 2000 zaposlenih pripravi tako sramotno brez vsebinsko soočenje kandidatov, ki bodo vodili Slovenijo.