Opozicijski poslanec dr. Anže Logar je vladi in koalicijskem poslancem nalil čistega vina. Začel je z poslancem DeSUS-a Robertom Polnarjem, ki v svoji razpravi kritiziral sistemsko ureditev v državi na področju gospodarstva v primeru neplačništva ter neplačevanje kreditov in dejal, da nekega napredka niti ni mogoče zaznati.

Poslanec Logar je opozoril, da je stranka DeSUS stranka z najdaljšo tradicijo v vladah. Je najbolj odgovorna stranka za katastrofično stanje v državi, ki ga imamo praktično na vseh področjih.

Izpostavil je še na sporazum, ki ga je DeSUS pred volitvami podpisal z Zoranom Jankovićem, ki je sinonim za neplačevanje najetih kreditov na račun davkoplačevalcev.

V nadaljevanju je govoril še o veljavnosti koalicijske pogodbe, saj imajo predstvaniki vlade o upoštevanju le-te diametralno različna mnenja. Minister Počivalšek pravi, da je koalicijska pogodba mrtva, in da so to zgolj neke usmeritve, medtem ko koordinator vlade iz vrst koalicijske Levice Luka Mesec trdi, da koalicijski velja.

»Gospod Počivalšek pride za govornico in pove, koalicijska pogodba je mrtva. Potem pa pride koordinator vlade za govornico in v mnenju stališču Levice pove koalicijska pogodba je živa. Odločite se zdaj kaj velja.«

Lahko se zamislimo, saj je po koalicijski pogodbi načrtovano, da se bo poraba dvignila za najmanj petnajst odstokov. Te številke je izračunal fiskalni svet.