ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI (PS SNS):

Lep pozdrav vsem skupaj. Slovenija se je borila za samostojnost leta 1991 in jo izborila.

Danes hoče slovenska Vlada prodati to samostojnost zaradi neke deklaracije, nekega zmazka, ki je nastal v »multikulti« dekadentnih zahodnih krogih pod seveda taktirko gospoda Sorosa, ki je zagotovo eden od tistih, ki mu je do tega, da ruši evropsko civilizacijo. Jasno, da so temu pritrdili tisti, ki jim je vseeno kaj bo prišlo za njimi, saj ti nimajo potomcev. Merklova nima otrok, Juncker nima otrok, Macron nima otrok, Theresa May nima otrok.

Njim je vseeno kaj se bo zgodilo z nami pa v vašimi in našimi otroki, vnuki in tako naprej. Jaz si predstavljam, da nekaterim je veliko do tega, da gre vse k hudiču. Vendar nas je v Sloveniji mnogo takih,. Ki nam ni do tega in zato smo napisali ta papir, ki ga je potrebno potrditi, čeprav je Odbor za zunanje zadeve to odmaknil, ukinil, sem prepričan, da v Sloveniji je še zdravega naroda toliko, da ne bomo dovolili te svinjarije.

Po mojem mnenju gre tukaj za izdajo slovenskega naroda in izdaja ima vedno nekoga, ki izdajo naroči in ki izdajo plača. Tako, da se lahko vprašamo kdo je dobil plačilo in kakšno plačilo je dobil, da je izdal slovenski narod in da ga izdaja pravzaprav vsak dan. Profesor doktor Zupančič je rekel, da gre v tem primeru za neumnost ali zavestno zavajanje v zvezi z podpor Vlade.

Jaz pravim, ne gre za neumno, ne gre za zavestno zavajanje, gre za to, da je nekdo plačan, da izda slovenski narod. Zgodovina Slovencev je polna takih izdaj, ampak to je ena še bistveno hujša. Pravijo zagovorniki, da vse skupaj ni zavezujoč dokument in to govorijo nekateri, ki baje naj bi bili ekstremno dobi mednarodni pravniki pa vendar je na 47 mestih v tem dokumentu napisano, da zavezujemo se, kaj pa potem pomeni to?

Ali pa, da je to spet eno lažnivo razmišljanje naše strani, češ, bom že nekaj po svojo. Samo mislim, da so se priklonili temu vsega skupaj. Prevoda v slovenščino seveda ni, kajti če bi bil prevod, potem bi ljudje prebrali kakšna svinjarija je napisana in danes ne bi bilo tam zunaj enih 150 do 200 ljudi, ampak bi jih bilo 150 do 200 tisoč.

Tistih, ki jim je mar lastnih otrok in jim je mar lastne domovine! In potrebno bo izvesti referendum oziroma plebiscit o tej zadevi. Nima pravice nekdo na Vladi po svoji zmedeni vesti odločati o naši zgodovini, o naših otrocih, o naši bodočnosti.

V dokumentu so popolnoma izenačeni vsi: legalni, ilegalni in ne vem kakšni vsi begunci, migranti, kakor jih že imenujejo. Ampak, glede na dokument, ilegalnih migrantov sploh ne bo več, kajti dokument dovoljuje, da lastna država, da tistemu, ki hoče iti in ki bo hotel iti samo en papirček na katerem piše: dovoljujemo izhod iz države. In te ljudje bodo lahko prišli tudi v Slovenijo brez kakršnihkoli problemov. In jasno, da bodo tiste države, ki se bodo želele znebiti lastne sodrge, kakor oni samo pravijo tistim, ki jih ne marajo, bodo seveda te papirje delili po dolgem in počez.
In v papirju piše, v dokumentu piše, da na ta način, se bomo izognili tihotapcem ljudi. Saj jih ne bo več, ker ne bodo potrebni. Ker bodo lahko vsi iz vsakega konca prišli v Slovenijo in v Evropo in nihče jih ne bo zaustavil. Saj jih ne bo smel zaustavit.

Saj jih ne bo smel zaustaviti! Kakor piše notri v tem dokumentu. Oni se bodo lahko prosto gibali povsod in seveda imeli večje pravice kot 250 tisoč Slovencev in Slovenk in naših državljanov, ki živijo pod črto revščine. Tale naša vlada tukaj zadaj – mar ji je za naš narod! Mar ji je za naše državljane! Mislijo si: »Naj crknejo! Namesto njih bomo pripeljali migrante, ki bodo delali!« Ja, bodo delali tako kot asirski brivec. Me zanima, koga na vladi brije in kje ga brije.

Govori se, da so migranti velika zadeva za razvoj, za trajnostni razvoj, da bodo prinesli napredek in koristi – velike migracije so že bile v zgodovini. S tem, samo s tem stavkom se strinjam. Ampak jaz mislim, da največja migracija, ki jo je izvedel Džingiskan, zagotovo ni prinesla Evropi ne napredka ne trajnostnega razvoja. Tudi ko je Atila klal po Evropi, tega ni prinesel – ne vem, če to smatrate kot razvoj. In ne vem, kakšno boniteto za države, kamor je prišel. Morda je tistim, ki to upravičujejo, pač po godu, kajti tudi ti, tako imenovani migranti, počno to. Režejo glave, posiljujejo mladoletne otroke vseh spolov, koljejo po ulicah – in še bolj bodo to delali. Krasno. Nekaterim je, izgleda, to povšeči. Nekaterim, žal, v vladajočih krogih je to povšeči.
Se vprašam, kaj se bo zgodilo, če se – bog ne daj – zgodi kaj takega vašemu otroku. Ali boste upravičevali migranta tako kot na določenih avstrijskih sodiščih, češ – »to je njihov način razmišljanja, to je njihova kultura« in tako naprej. Ali boste takrat se streznili in se pogledali v ogledalo in si rekli: »Sem bil bedak.«

Žalostno je, kaj se greste. Zelo žalostno. V bistvu je ta dokument nekaj takega, kot da bi nam dali v roke revolver z vsemi naboji in rekli: »Zdaj se pa igraj rusko ruleto.« Tako se vi igrate s Slovenijo. Dajete notri nabito orožje – »pa daj na glavo pa pritisni.« Ruska ruleta je taka. V principu. Ampak glava v tem primeru, kot ga vi ponujate, gre pa k hudiču. Pa ne mislim, da gre k hudiču – pri marsikomu je že šla glava k hudiču. Zato ker je prazna. Morda pa razmišljajo o ruski ruleti na ta način, zato ker v prazni glavi – če se ustreli – je to strel v prazno.

Vprašam se – zakaj pa ne pošljejo migrantov mohamedanske vere v tiste države, kjer je ta vera običajna? Nisem zasledil, da bi Savdska Arabija odprla vrata. Nisem zasledil, da bi Emirati odprli vrata. Nisem zasledil, da bi Katar odprl vrata. Pa vendar ti ljudje sodijo tja. Ne pa k nam!

Po drugi strani pa je vedno več držav, ki se ograjujejo od tega dokumenta in ki ga ne bodo sprejeli. Amerika, Madžarska, Avstrija, Češka, Bolgarija, Estonija, Poljska, Avstralija, Izrael, zdaj še Belgija, Nemčija, Italija, Hrvaška – kakor kaže, imajo vse te države – pa če vzamemo še Rusijo pa Kitajsko pa Brazilijo – imajo vse te države na pozicijah same idiote! Ker ne razumejo širokopoteznosti tega dokumenta, ki nam ga naša Vlada poskuša vsiliti. Ne. Tam so pametni. Mi smo pa samo hlapčevsko pritlehni. Na žalost je to tako. In ne vem, kakšno darilo bo prišlo iz Bruslja zaradi take neumnosti in zaradi te svinjarije.

V dokumentu piše, da ne boš smel razmišljati, zaenkrat še govoriti o migrantih, češ da je kaj narobe z njimi.

Prepričan sem, da v kratkem dobimo tudi interni slovenski zakon, da tudi razmišljati ne bo smel o njih. O migrantih bo treba govoriti samo lepo. To je zločin nad svobodo govora in to je še eden v vrsti zločinskih odločitev sedanje vlade in sedanjega ministrstva. Pravzaprav lahko bi rekel prejšnje vlade, v kateri je bil tisti, ki to zadevo potihoma pripelje v Državni zbor in v vlado, se dogovori o sprejemu, potem pa v naslednji vladi preskoči iz premierskega sedeža na sedež zunanjega ministra.
Pravijo, prej je bilo rečeno: »migranti so ljudje z družinami in ne vem kaj« – so, ampak zakaj potem družine puščajo doma in sami pridejo v Evropo, le zakaj. Saj imamo primer tistega, saj sem že povedal, brivca, ki marsikoga brije pa ne vemo kje, ne? Po drugi strani pa, če vzamemo so ljudje, ki so ogromno naredili za Slovenijo, pa jim ne dajo dovoljenja za bivanje tukaj. Da kar povem, Dan Damon, ki je poročal za Sky News v času osamosvojitve Slovenije in ki je naredil od vseh zahodnih največ za prepoznavnost našega boja proti jugoslovanski armadi, ta človek ne more priti v Slovenijo, ker mu na Ministrstvu za kulturo dve gospodični ali gospe ali ne vem kaj sta, ne dasta dovoljenja. Sirijski brivec ima pa dovoljenje za delo, ali ni to fino? Mogoče je pa napaka v tem, da gre tukaj za enega izobraženega človeka, ki je delal za Slovenijo in zato ne smemo takih sprejemati.

Pa še nekaj. Primerjati Slovence, ki so šli po svetu s trebuhom za kruhom s temi migranti, kakor je to naredil minister za zunanje zadeve Cerar, je pljunek v obraz slovenskemu narodu in v Slovenski nacionalni stranki tega ne bomo dovolili, pa mislim, da tudi slovenski narod tega ne bo dovolil.