Poslanec Anže Logar je primer NLB ponazoril s primerom iz vsakdanjega življenja.

Predstavljajte si, da imate avto, ki mu je zaribal motor. Peljete ga na servis to vas stane tisoč 500 evrov, potem pa ga čez nekaj mesecev prodate za 600 evrov.

Kdo izmed vas bi to naredil? Mislim, da nihče. Kdo je to naredil s sto tisoč krat višjimi zneski, kdo? Miro Cerar, Karl Erjavec in Dejan Židan. Dvakrat.

Samo zato, ker ste na vsak način želeli v NLB razpršeno lastništvo je bila cena, ki smo jo iztržili za NLB 25 % nižja.

Samo zato, da bi z banko lahko še naprej upravljali so vas torej Cerar, Erjavec in Židan prikrajšali za 250 milijon evrov ali 125 evrov na posameznika, ker ti trije ta isti niso banke prodali v prvem poizkusu, ko so bile cene bank na trgu 20 % višje kot v času prodaje ste izgubili še dodatnih 20 % vrednosti.

Torej, iz naslova teh dveh političnih odločitev so vam Cerar, Erjavec in Židan vzeli približno 400 milijonov evrov ali 200 evrov na vsakega izmed nas. Ali so odgovarjali?

Eden je zunanji minister, eden obrambni minister, oba državotvorna resorja tretji pa je predsednik hiše demokracije.

O tatvini v banki NLB je veliko imel povedati tudi Zmago Jelinčič

Poslanec SNS je povedal, da niti eden od tistih gospodov in gospa, ki so stotine milijonov uničili, pokradili in jih odpeljali ne vem kam, nihče od teh ne odgovarja za nič. Pri nas se desetine milijonov visoke dolgove enostavno odpiše, seveda če je priimek pravi.

Drugače pa, če kdo zamudi s plačilom stotih evrov, mu rubijo tudi hišo, zato ker priimek ni pravi. To je naša država. Take države se nismo želeli. Nismo si je želeli, vsaj jaz ne. Mogoče nekateri, morda tudi nekateri od vas tukaj notri, ampak to samo tisti, ki so pri koritu, lahko rečejo, da je fino, da imajo tako državo.

Državljani tega ne maramo in nočemo in upam, da se enkrat bo ta zadeva popravila.