Poglejte jih Rolex revolucionarje, katerim prva skrb naj bi bil delavski razred, bratstvo in enotnost ter druge socialistične floskule. Tipični komunisti oz. socialisti, ki govorijo o enakosti, delavstvu in boju proti kapitalizmu, sami živijo življenje kapitalističnih mogotcev.

Seveda enak seznam lahko naredimo tudi za vso slovensko komunistično elito stare generacije s Titom, Kardeljem, Mačkom in drugimi na čelu. Takoj ko so s krvavo revolucijo, kjer so pobili več deset tisoč sonarodnjakov, so se poslužili luksuznih materialnih stvari.

Komunisti igrajo biljard

Dobro pa njihovo tradicijo nadaljuje mlajša generacija revolucionarjev kot je Violeta Tomić, ki je pred leti na ulicah kot “spontana” vstajnica kričala parolo “Poslance na minimalce!”, ob prvih naslednjih volitvah pa je kandidirala prav za poslanko in bila tudi izvoljena. Od takrat naprej, svoje parole ni več ponovila kaj šele izpolnila.

Ampak socialistki Violeti niti to ni dovolj, saj bo se bo letos potegovala za mesto evropske poslanke, kar finančno v praksi pomeni okoli 15.000 € mesečnih prihodkov.

V preteklosti smo v Sloveniji videli že marsikaj. Tako je pred leti sindikalist Andrej Zorko, samooklicani borec za pravice delavcev (za kar je po znjižanju plač zaradi ZUJF-a prejemal 1880€ neto mesečno) na tiskovni konferenci hromel proti ameriškim gospodarstvom in ameriško gospodarsko zbornico (AmCham). Nič takega bi rekli, saj socialisti to radi počno? Že že, ampak na tej tiskovni konferenci je imel oblečen pulover prestižne ameriške korporacijske znamke Tommy Hilfiger, ki predstavlja socialistično osovražen vampirski tuji kapitalizem.

Socialisti radi nosijo drage ameriške znamke

Tudi nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek, ki je v Stožicah prepevala “El viva communismo…” je nosila pregrešno drago, nekaj tisoč evrov vredno uro, ki ji jo je bojda podaril mož, ki je z podjetjem delal zgolj 65 evrov dobička.

Alenka Bratušek in nekaj tisoč evrov vredna ura

Seveda pa ne razočara tudi najmlajši rod socialistov. Luka Mesec se je na soočenje pred volitvami pripeljal v luksuznem avtomobilu znamke Mercedes Benz.

SD-jevec, zdaj državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Jernej Štromajer, ki ima veliko povedati čez grd ameriški kapitalizem je v Ameriki naredil doktorat. Tako kot Zorko pa tudi on zelo rad nosi oblačila prestižne ameriške korporacijske znamke Tommy Hilfiger.

Revolucionar Jernej Štomajer rad nosi oblačila ameriških izkoriščevalskih koorperacij

Enako je tudi na vsakoletni procesiji v Dražgožah, kjer paradirajo z antikapitalističnimi gesli in zmerjajo zlobni imperializem, na prireditev pa se pripeljejo z najbolj luksuznimi in dragimi vozili, ki jih turbokapitalizem lahko ponudi.

Ni kaj, težko je biti socialist!