V nebo vpijajoč primer je izpostavila odvetnica Andreja Šiška, Lucija Šikovec Ušaj. Takrat celo novinar javne RTV, ki jo v obliki obvezne naročnine moramo plačevati, Erik Valenčič se je slikal z orožjem ter poziral v emblemih palestinske teroristične organizacije Hamas, ki ima na vesti več tisoč življenj nedolžnih civilistev.

Na drugi strani pa so neusmiljeno obračunali z Andrejem Šiškom, ker je z svojimi somišljeniki posnel bizaren spot o Štajerski vardi.

Seveda ne ne smemo mimo zloglasnega ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića, ki ga očitno slovenska sodišču ne smejo obsoditi. V primeru nedotakljivega šerifa je nujno izpostaviti tudi 4. vejo oblasti, novinarje. Naravnost šokanten je prizor po zadnji oprostili sodbi Jankovića, ko so novinarke zbrane okoli njega vse nasmejane in očitno zadovoljne, da je bil sodni epliog tak, kot je bil.

Medtem, ko Zoran Janković praktično ne more biti obsojen, pa imamo na drugi strani običajnega državljana, kjer pa je sodstvo pokazalo zobe in ga neusmiljeno pribilo na križ. Potekalo je sojenje za soobtožene v aferi domnevnega podkupovanja za preskakovanje čakalnih vrst v UKC Ljubljana.

Iztoku Požarju, ki je priznal, da je plačal 20 tisoč evrov za hitrejšo operacijo partnerke, da bi ji rešil življenje, je sodnica Nina Drozdek Draganić izrekla pogojno obsodbo dveh let zaporne kazni s preizkusno dobo petih let.

Ista sodnica je v zadevi Niš oprostila spornega župana Zorana Jankovića in se z njim po razglasitvi oprostilne sodbe tudi rokovala.

Bernard Brščič: Sodijo nam sodne kokoši