Število sovražnih napadov zaradi pripadnosti religiji na Judje in Kristjane v Franciji se še naprej povečuje, medtem ko so napadi na Muslimane na najnižji ravni že 9 let.

Po mnenju skupine, ki preučuje sovražne zločine nad Kristjani, je bil februar, odkar so začeli zbirati podatke najhujši mesec za napade na Krščanske cerkve.

Napadi so bili usmerjeni tudi v druge javne krščanske simbole, kot so kipi na vrhovih hribov ter gora in javni kipi Jezusa in Device Marije, ki so bili obglavljeni ali celo uničeni.

O namernem napadu na cerkev Saint-Sulpice v Parizu, ki je povzročil skoraj milijon evrov škode, so poročali dominantni mediji poročali kot “manjši požar”, v katerem nihče ni bil poškodovan.

Število antisemitskih napadov (541) se je od leta 2017-2018 povečalo za 74 odstotkov, protimuslimanskih napadov pa je bilo le 100, kar je najnižje od leta 2010.

Medtem pa je bilo v istem obdobju 1063 protikrščanskih napadov, kar pomeni rahlo povečanje v primerjavi s predhodnim letom. Po poročilih se je število Judov, ki bežijo iz Francije zaradi svoje varnosti, od leta 2000 močno povečalo.

Največ napadov se dogaja v pariških predmestjih. Eno od teh je predmestje Seine-Saint-Denis, kjer je kar 40 odstotkov prebivalstva Muslimanske vere, tam pa živi kar 400.000 nezakonitih priseljencev.

Žalostno je bilo gledati, kako je goreča Notredamska katedra zabavala priseljence.