“Z mano kot predsednikom bo Evropski parlament vedno odprt za nevladne organizacije” … To so besede novoizvoljenega predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija.

David Sassoli, predsednik Evropskega parlamenta: „Mislim, da je dialog med Parlamentom in nevladnimi organizacijami stalen in normalen. Tukaj sem že deset let in nevladne organizacije vedo, da so vrata Evropskega parlamenta vedno odprta: odprli jih bomo še bolj. Dialog nevladnih organizacij bo zagotovljen“.

Sassoli se je v svojem prvem govoru kot predsednik takoj izrekel o migracijski politiki: »Ponovno moramo razpravljati o Dublinski uredbi, ki jo je zadnja zakonodaja močno podpirala. Evropski svet ima moralno dolžnost, da razpravlja o predlogu Parlamenta za reformo Dublinske uredbe, ker veste, koliko napetosti nastane zaradi neizvajanja migracijskega vprašanja: državljani se EU sprašujejo, kje je. Evropa se mora opremiti, vlade pa morajo prenesti več odločevalske moči na Evropo, morajo bolj sodelovati. «

Italijanski socialisti bi morali razumeti, da ljudje ne prosijo za urejeno “upravljanje” množičnih migracij, temveč za ustavitev invazije agresivnih moških migrantov iz tujih kultur.

Eden najbolj glasnih kritikov Mattea Salvinija v Italiji je zdaj novi predsednik Evropskega parlamenta. Zgroženo se lahko vprašamo kaj se dogaja v birokratski Evropi, da se je to lahko zgodilo?

Medtem, ko Matteo Salvini v Italiji ureja področje tihotapljenja migrantov s strani nevladnih organizacij, pa bo očitno Evropa njihovo tihotapsko dejavnost še spodbujala.
Aretacija kapitanke ladje Dea-Watch 3 Carole Rackete
Aretacija kapitanke ladje Dea-Watch 3 Carole Rackete