Poglejte si kaj je v intervjuju na vprašanje voditeljice Lidije Hren povedal najbolj uspešnih in prepoznavnih slovenskih podjetnikov Marjan Batagelj. Podjetnik Batagelj je v javnost najbolj poznan kot predsednik uprave in večinski lastnik podjetja, ki upravlja s Postojnsko jamo. To pa predstavlja le del njegovega premoženja, ki ga je ustvaril iz nič.

V intervjuju, ki je potekal v začetku junija, le nekaj dni po evropskih volitvah je voditeljica podjetniku zastavila vprašanje, kako gleda na izide teh volitev. Prav gotovo je gospod Batagelj s svojim odgovorim pozitivno presenetil, saj je izpostavil kulturo in identiteto naroda. Vse to pa lahko branimo tako, da skrbimo za ozemeljsko celovitost države. Ob tem je okrcal tudi Evropsko unijo, ki z svojimi predpisi briše kulture narodov, kar seveda ni dobro tako za Slovenski narod kot tudi druge narode, ki tvorijo Evropsko unijo.

Poglejte nisem ravno nek ljubitelj Evrope. Gledam bolj v luči, kje bo imela Slovenija mesto v tej Evropi. Dejansko je, da smo ena majhna država in kot etnolog se vedno zavedam, da imamo svojo kulturo, svoje običaje in država ima tudi svoje meje. Mi moramo skrbeti za vse, za kulturo, običaje in za ozemeljsko celovitost države.

Tukaj pa ta multikulturnost, ki je sicer zelo lepa, ampak nikoli ne smemo mimo Evrope izgubljati tisto, kar nam daje identiteto. Tako da preveč predpisov iz Evrope, preveč zabrisana naša kultura zagotovo ni dobra za Slovenski narod.

Marjan Batagelj se v medijih ne pojavlja velikokrat, ko pa se pa vedno pove kaj tehtnega.

Spomnite se, kako jih je Marjan Batagelj napel skrajnemu levičarju Luku Mescu.