Socialisti v Braziliji in po svetu ne morejo preboleti dejstva, da je Jair Bolsonaro zmagal na volitvah in prevzel oblast v Braziliji. Še bolj jih jezi to, da mu ljudje priznavajo, da če ne bi zmagal on bi bila danes Brazilija že druga Kuba ali Venezuela.

Ker so bili dolga leta na oblasti socialisti se to pokaže na medijskem poročanju, saj večina dominantnih medijev manipulira in poroča laži. Podobno kot v Sloveniji.

Požar v Amazoniji

Požari so v tej dobi leta nekaj povsem običajnega, ker je tak čas v Brazilji sušno obdobje. Vsako leto so požari v tem obdobju, ampak letos te požare mediji napihujejo, ker je na oblasti desničar Jair Bolsonaro.

Potem, ko so požari v Braziliji pristali v središču pozornosti svetovnih medijev, so se pričeli oglašati nekateri evropski voditelji z Emmanuelom Macronom na čelu in pričeli krivdo spravljati na brazilskega predsednika, ob tem pa v javnosti strašiti, kako bo izginilo 20 odstotkov Zemljinega kisika, pri tem pa so povsem zanemarili dejstvo, da se z veliko večjimi požari spopadajo v Afriki.

Trditve Bolsonara, da za požari stojijo nevladne organizacije pa tudi niso tako za lase privlečene, kot to želijo prikazati mainstream mediji. V Amazoniji je ogromno različnih nevladnih organizacij in svetovnih koorperacij, ki imajo svoje interese zaradi bogastva, ki je v Amazoniji.

Na tem območju so velike rezerve železova ruda (40 milijard ton), število niobija, berilija in tantala pa je na prvem mestu na svetu. Trenutno je najvelje povpraševanje po niobiju, ki je eden od osnovnih materialov pri izdelavi visokotehnoloških produktov v letalski in vesoljski industriji. To seveda pomeni, da so interesi globalistov v Braziliji veliki, predsednik Jair Bolsonaro pa jim je v napoto, saj jim je jasno povedal da je Amazonija Brazilska in ne njihova.

Tako je prijateljici razložila Slovenka, ki živi v Brazilji: