Lahko sploh še zaupamo policiji, ki pri svojem delu več kot očitno uporablja dvojna merila. Za običajne državljane milosti ni, medtem, ko kriminalce pusti na miru?

Dvojna merila policije – nad plastično orožje Varde z specialno enoto, na streljanje z avtomatskim orožjem (kalašnikom) v naselju Žabjek pa se sploh ne čeprav so izstrelki prileteli v okoliše hiše.

Izstreljeni naboj priletel v avto čez Žabjak

Državljani se ob tem opravičeno sprašujejo ali lahko policistom, ki naj bi skrbeli za varnost prebivalcev sploh zaupajo.

Že dolgo je znano, da so nekateri predeli Novega mesta oz. t.i. znana okolica za življenje ostalih prebivalcev, ki živijo v neposredni bližini, nevarno, tvegano za življenje. Seveda bo marsikdo rekel, da je to povsem normalna folklora, ki se tukaj dogaja, ampak, ko mimo vaše glave letijo krogle, je to povsem nekaj drugega kot opazovanje od daleč.

Krogle prilete v hišo in avto

Vir: https://www.dolenjskanews.com/vf-v-novem-mestu-vas-lahko-ustrelijo-kar-tako/

Na spletnem portal Dolenjska news si preberite pretresljivo pričevanje sosedov, v nadaljevanju bomo objavili samo začetek: https://www.dolenjskanews.com/vf-v-novem-mestu-vas-lahko-ustrelijo-kar-tako/  Domačini pravijo, da se to dogaja že leta, pristojni organi vedo ampak pa ne ukrepajo.

Nad plastično orožje poslali specialno policijo

Stvar pa postane še bolj grozna ob dejstvu, da smo bili v začetku decembra priča aretacijam pripadnikom Varde, ki jih je izvedla do zob obrožena enota specialne policije, ker so se pripadniki na spletu pojavljali z plastičnimi replikami orožja.

Ničelna toleranca do Štajerske varde

Namesto, da bi policija do zob obroženo specialno enoto poslal v naselje, kjer vsi vedo, da je veliko orožja, drog in drugih nelegalnih stvari pa se policisti raje ukvarjajo z minornimi prekrški, kot je nekaj kilometrov na uro prehitra vožnja, kak deci popitega vinčka, obvezna oprema ipd.