Zgodovina se ponavlja. Poljaki so v zgodovini že večkrat branili Evropo. Branili so jo pred Mongoli, Tatari, Sovjeti, zdaj leta 2021, dobrih 330 let po zgodovinski zmagi Poljakov na čelu združene krščanske vojske pred Dunajem, Poljaki ponovno branijo Evropo. Tokrat pred vdorom ilegalnih migrantov, ki s seboj prinašajo svoje navade, ki nikakor niso združljive z evropskimi.

Poljska, ki je v tem trenutku na prvi bojni liniji za ohranitev zahodnega načina življenja se bori proti dvema močnima sovražnikoma, Moskvi in Bruslju. Kljub temu, da agresivni ilegalci iz tujih kultur na silo poskušajo vdreti na mejo in imajo pomoč Rusije in Belorusije na eni strani, na drugi pa Bruslja ter NGO ustroja, pa Poljska kljub temu čvrsto trdno stoji na meji.

Stanje na meji

Nasilni ilegalni migranti želijo na silo vdreti na Poljsko. Migranti z Bližnjega vzhoda se poskušajo nasilno prebiti na Poljsko na meji z Belorusijo. Želijo iti v Nemčijo in Severno Evropo koristiti velikodušnost teh držav in živeti od državne podpore.

Komentar predsednika Domovinske lige Bernarda Brščiča

Poljska ni Slovenija, Grčija, Italija ali Španija, Poljaki so ponosni na svojo domovino, duh Sobieskega je še kako živ. Posledično ima zato Poljska trenutno dva sovražnika, Bruselj in Moskvo. Ni jim lahko.

Lahko si samo želimo, da bi Slovenija vodila tako suverenistično politiko kot Poljska in bi končno vlada nepredušno zaprla južno mejo, kot je obljubljala vladajoča stranka v predvolilnih obljubah.